Waar ben je naar op zoek?

Vragen over buitenlandse verhuringen

 • Ja, dat kan. Om een goede indicatie te krijgen van de totale kosten van autohuur in het buitenland, adviseren wij je gebruik te maken van ons internationale reserveringssysteem. Uiteraard kun je ook voor buitenlandse reserveringen contact opnemen met ons callcenter via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55.

 • Voor het wijzigen of annuleren van de reservering via de internationale Avis.com website dien je opnieuw in te loggen via de rubriek ‘My Avis’.

  Annuleringen van reserveringen welke via de internationale Avis.com website gemaakt zijn, kunnen tot 14 dagen na reservering zonder kosten geannuleerd worden zolang de huurperiode nog niet is begonnen. Na deze periode zal het vooruitbetaalde bedrag verminderd worden met de volgende berekende annuleringskosten;

  Wanneer de reservering 2 dagen (of meer) voor vertrek geannuleerd wordt, zal 5% van de huurkosten in rekening gebracht worden. Wanneer de reservering minder dan 2 dagen voor vertrek geannuleerd wordt, zal er 10% van de huurkosten in rekening gebracht worden. Na een annulering zal je per email een annuleringsbevestiging ontvangen. Wijzingen van je online reservering via de internationale Avis.com website kunnen tot 72 uur voordat je jouw huurauto ophaalt gewijzigd worden.

  Meer informatie kun je vinden in de rubriek Terms & Conditions op de internationale Avis website.

 • Nee. De Algemene Huurvoorwaarden kunnen per land verschillen. Vraag hiernaar wanneer je de huurauto in het buitenland afhaalt aan de verhuurbalie om volledig op de hoogte te zijn van de huurvoorwaarden die gelden.

 • Het internationaal rijbewijs heeft binnen de Europese Unie geen betekenis. Buiten de Europese Unie is het voor sommige landen wel vereist. Voor de laatste informatie over het internationale rijbewijs kijk je op de website van de ANWB.

 • Wij kunnen helaas alleen jouw vraag of klacht in behandeling nemen als je rechtstreeks bij ons hebt geboekt. Wanneer je via een Touroperator of tussenpersoon hebt gereserveerd, dan kan je jouw vraag of klacht bij daar neerleggen. De contactgegevens vind je in hun reserveringsbevestiging.

 • Het is toegestaan om met een huurauto van Avis vanuit Nederland naar de hieronder genoemde landen te rijden:

  Andorra België Denemarken Duitsland Frankrijk Finland Italië Ierland Luxemburg Noorwegen Portugal Oostenrijk Spanje, met uitzondering van Ceuta en Melilla. Verenigd Koninkrijk Zweden Zwitserland Geef bij de ophaalvestiging wel even aan dat je naar het buitenland wilt rijden.

 • Ja, er wordt er in België tol geheven voor vrachtwagens met een toelaatbaar totaal gewicht van meer dan 3.500 kg. De vrachtwagens van Avis Autoverhuur B.V. zijn uitgerust met een On-Board-Unit (OBU). Dit betekent dat de tolheffing automatisch aan Avis wordt doorberekend. Wanneer je met een vrachtwagen door België rijdt, ontvang je naast de factuur voor de huur van de vrachtwagen, separaat een factuur waarop de tolheffing en éénmalig € 25,- administratiekosten worden doorbelast.

 • Ga je met de auto naar Engeland? Dan ben je verplicht om je koplampen af te plakken met stickers. Voor meer informatie kijk je op de website van de ANWB.

 • Wanneer dit een zakelijke huur is, is dit mogelijk voor de volgende Europese landen:

  België (voor 50%)
  Duitsland
  Italië (onder bepaalde voorwaarden)
  Luxemburg
  Nederland (voor 84%)
  Spanje (50% indien ook voor privé-gebruik)
  Zweden (voor 50%)
  Zwitserland
  Verenigd Koninkrijk (50% als je voor meer dan 5 dagen huurt)

  Voor onderstaande Europese landen is dit niet mogelijk:

  Oostenrijk
  Denemarken
  Finland
  Frankrijk
  Griekenland
  Ierland
  Noorwegen
  Portugal

  Voor alle landen waar het (deels) mogelijk is, is de procedure voor het terugvragen van het BTW bedrag, dat er een terugvraagformulier voor BTW naar de lokale belastingsautoriteiten gestuurd moet worden. Een aanvraag moet op het officiële formulier ingevuld en ingestuurd worden. De aanvraag moet worden gedaan voor 30 juni voor de BTW over het voorafgaande kalenderjaar. Dit formulier is te verkrijgen bij de lokale belastingsautoriteiten.