Avis_Campagne-26

Schade­verzekering inzittenden

Waarom heb je een schadeverzekering inzittenden nodig?

Stel je voor, je gaat een lang weekend weg en je komt met de huurauto in een ongeval terecht waardoor jij als bestuurder en je medepassagiers gewond raken. Bij sommige is zelfs sprake van blijvend letsel. Of je een vergoeding krijgt als je geen schadeverzekering inzittenden hebt, is sterk afhankelijk van de situatie en wie schuldig is.

Met de schadeverzekering inzittenden van Avis maakt het niet uit wat de situatie is. Bij een verkeersongeluk zijn de bestuurder én passagiers verzekerd voor letsel- en/of materiële schade.

SVI afbeelding

Voordelen van een schadeverzekering inzittenden

Samen met je passagiers verzekerd

Voor een kleine meerprijs kan je met een gerust hart de weg op.

Vergoeding tot 2,5 miljoen euro

Dit is de maximale vergoeding in geval van letsel- en/of materiële schade.

Persoonlijke spullen bij een ongeval

Denk aan je telefoon, laptop, tas, bril die beschadigd raken. Dit is allemaal meeverzekerd.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over het afnemen van een schadeverzekering inzittenden bij het huren van een auto? Neem dan contact op met het Callcenter via 088-9005555 of via info@avis.nl.

Vragen over schadeverzekering inzittenden

  • De kosten voor de SVI zijn €2,60 inclusief BTW per dag voor alle passagiers (inclusief bestuurder) van de huurauto.

  • Ja, juist bij eigen schuld van de bestuurder gelden de vergoedingen aangezien er geen tegenpartij en/of andere verzekeraar aansprakelijk gesteld kan worden.

  • Letselschade is de lichamelijke en/of geestelijke schade als gevolg van een ongeval. De kosten die hieraan verbonden zijn zijn o.a. die van artsen, medicijnen, ambulancegebruik. Deze kosten worden vergoed door je zorgverzekering. Echter tot een bepaald bedrag en niet de totale kosten die je hebt gemaakt.

  • Indien bijvoorbeeld de bril of laptop van de bestuurder of een van de passagiers van de huurauto tijdens het ongeluk kapot is gegaan valt dit onder materiële schade en wordt dit vergoed middels de afgesloten SVI.

  • Nee, de SVI is voor jou als huurder van de auto niet verplicht. Wel raden wij het aan om deze verzekering af te sluiten om problemen en gedoe na een ongeluk te voorkomen. Zo zorg je goed voor jezelf als bestuurder en voor je passagiers.

  • Indien je een SVI hebt afgesloten kun je een beroep doen op o.a. medische kosten, eigen risico zorgverlener, verlies verdiencapaciteit, gevolgkosten (bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig of het installeren van een traplift) en smartengeld.