Avis Budget ontvangt de jubileumoorkonde

50 jaar lid van BOVAG

Avis Budget Autoverhuur staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Avis Budget biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

Avis Budget Autoverhuur is een licentiehouder van Avis Budget Group en is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Avis Budget Autoverhuur voorziet in diverse mobiliteitsbehoeften van haar klanten, zowel zakelijk als particulier. In Nederland heeft Avis Budget Autoverhuur een landelijk dekkend netwerk met 38 vestigingen, en een groot wagenpark met diverse personenauto’s, bestelauto’s, verhuisauto’s en vrachtauto’s. Avis Budget Group is een toonaangevende wereldwijde leverancier van mobiliteitsoplossingen, zowel via de Avis en Budget merken die meer dan 10.000 verhuurkantoren hebben in ruim 180 landen over de hele wereld, als via het Zipcar-merk dat 's werelds grootste autodeelnetwerk is met meer dan één miljoen leden. Avis Budget Group heeft de meeste van zijn autoverhuurkantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië en Azië rechtstreeks in eigen beheer en werkt voornamelijk via licentiehouders in andere delen van de wereld. Het hoofdkantoor van Avis Budget Group is gevestigd in Parsippany, N.J. (VS).

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.