Vakantie in buitenland: waar moet je op letten?

Is grensoverschrijding toegestaan?

Je kunt onbezorgd met een huurauto naar het buitenland rijden. Er gelden alleen wel enkele beperkingen en regels. Zo moet je bijvoorbeeld als je de auto ophaalt, vermelden dat je naar het buitenland wil rijden met de huurauto. Verder is het alleen toegestaan om vanuit Nederland naar de volgende landen te rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Je kunt deze informatie (en meer) ook altijd terugvinden in de actuele huurvoorwaarden.

190116_AvisBudgetSA_14_12bAVISINT_1432_FINAL

Retourneren van de huurauto

Het zal vaak voorkomen dat je met een huurauto heen- én terugreist. Het is soms ook mogelijk om op aanvraag de huurauto met de One-Way Service in het buitenland in te leveren. Deze service geldt alleen voor personenauto’s en personenbussen en hiervoor geldt een extra toeslag die afhankelijk is van het type auto dat je huurt.

Auto huren in het buitenland

Een auto huren voor je vakantie in het buitenland? Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig nemen naar je bestemming en ter plaatse een auto huren. Avis heeft hiervoor het internationale reserveringssysteem. Het is overigens niet noodzakelijk om binnen Europa een internationaal rijbewijs te bezitten, dat geldt alleen voor een aantal landen die buiten de EU vallen.

Verkeersregels in het buitenland

Het is altijd raadzaam om vooraf de nationale verkeersregels te checken die gelden in het land waar je op vakantie gaat. Zo is het bijvoorbeeld in Engeland verplicht om je koplampen te voorzien van afplakstickers. Klinkt vreemd? Valt wel mee. Nederlandse koplampen staan afgesteld op de berm en kunnen in Engeland dus een tegenligger verblinden omdat ze op de andere weghelft schijnen. Precies om dit soort specifieke verkeersregels is het dus altijd goed om je hierop voor te bereiden. Wil je meer weten over het rijden met een huurauto naar het buitenland? Neem dan contact op met het callcenter via 088-9005555 of via info@avis.nl.