De 6 struikelblokken bij het huren van een auto

Denk aan deze punten als je een auto huurt

Terugbrengen na sluitingstijd

Het is logisch dat het niet altijd lukt om de huurauto binnen de openingstijden terug te brengen. Het is daarom handig om na te gaan of het verhuurbedrijf flexibel is met het retourneren van je huurauto na sluitingstijd.

Terugbrengen op een ander filiaal

Tijdens een verhuizing of een enkele reis naar een andere stad kan het vervelend zijn om je gehuurde personenauto terug te brengen naar de vestiging waar je de huurauto ook heb opgehaald. Met een one way service van een verhuurbedrijf kan je de huurauto retourneren bij een andere vestiging.

Eigen Risico

Bij het huren van een huurauto geldt standaard een Eigen Risico, dit betekent dat je in geval van schade een deel van de schade voor eigen rekening neemt. Het Eigen Risico, dat bij de borg zit inbegrepen, wordt bepaald door de klasse van het gehuurde voertuig, je leeftijd en de soort schade. Bij veel autoverhuurders is het mogelijk om je Eigen Risico te verlagen middels een premie.

Let op! De regeling omtrent Eigen Risico kan per verhuurder verschillen.

Borg

Er is op elke huurauto een borg van toepassing. Bij Avis is de hoogte van de borg afhankelijk van het aantal huurdagen in combinatie met de dagprijs, de tank van uw auto, het Eigen Risico en de huur van extra artikelen, accessoires, verzekeringspremies en extra bedragen. Hierdoor gelden er voor verschillende soorten auto’s verschillende borgsommen. Zo betaal je voor een personenauto een lagere borgsom dan voor een bestel- of vrachtauto. De kosten van een volle tank zijn bij je borg inbegrepen. Mocht je de auto terugbrengen met een lege tank, dan worden de kosten voor het vol tanken van de auto verrekend met de borg. Daarom is het altijd verstandig om je huurauto met een volle tank weer in te leveren. Zodra je een schadevrije en volgetankte huurauto bij een Avis vestigingen inlevert, krijg je de volledige borg terug. Let op! De regeling omtrent Borg kan per verhuurder verschillen. Bekijk hier de voorwaarden van Avis >

Verzekeringen

De verzekeringen die standaard bij de huur zijn inbegrepen kunnen per aanbieder verschillen. Bij Avis heeft je huurauto standaard een Wettelijke Aansprakelijkheid-verzekering. Deze WA-verzekering is inbegrepen in het huurtarief en beschermt je tegen de schade die derden aan je huurauto veroorzaken. Daarnaast ontvang je bij je huurauto nu tijdelijk een gratis inzittendenverzekering. Deze verzekering stelt alle inzittenden schadeloos bij het oplopen van letsel tijdens een ongeval.

Mocht je bij het maken van een reservering tegen andere struikelblokken aanlopen, kan je voor meer informatie contact opnemen met ons callcenter via telefoonnummer 088-900 55 55 of met één van onze Avis vestigingen.