Auto huren voor een nazomerse vakantie

Belasting trekhaak

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden met een trekhaak is dat je deze niet te zwaar mag belasten. De maximale kogeldruk van de (huur)auto mag niet overschreden worden. Zorg dus voor een evenwichtige belading van zowel de auto als de caravan, vouwwagen, aanhanger of fietsendrager. Hoeveel de waarde van de kogeldruk maximaal mag zijn vindt je in de bijgeleverde papieren of instructieboekje van bijvoorbeeld de caravan.

Met de caravan op vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Check daarom van te voren of de afstemming tussen de auto en de caravan juist is. Controleer de bandenspanning van de auto, zorg voor een evenwichtige belading van zowel de auto als de caravan (leg zware dingen in de auto) en ga na of de kogeldruk niet te licht maar ook zeker niet te zwaar is. Het is belangrijk om tijdens het rijden de maximale toegestane snelheid van 90 kilometer aan te houden. Rijd je sneller, dan kan de caravan al snel gaan slingeren.

Auto huren met trekhaak

Heeft jouw auto geen trekhaak? Een auto huren voor vakantie doe je gemakkelijk en snel bij één van de Avis vestigingen bij jou in de buurt! Avis heeft een groot landelijk dekkend netwerk zodat er altijd een vestiging dichtbij te vinden is. Deze extra service bieden wij op aanvraag omdat niet iedere huurauto uit ons brede wagenpark standaard een trekhaak heeft. Reserveer direct om zeker te zijn van jouw huurauto met trekhaak. Voor meer informatie over het huren van een auto met trekhaak, kan je contact opnemen met ons callcenter via de chat of telefoonnummer 088 – 9005555.