Do's and dont's met hitte in de auto!

Do’s om hitte in de auto te voorkomen

Verkoel je auto zo efficiënt mogelijk: zet alle ramen tegen elkaar open en begin te rijden. De heerlijke rijwind biedt direct verkoeling!

Gebruik kleine zonneschermen in de auto: Voorkom hitte in de auto door kleine zonneschermen met reflecterende folie of zet je auto in de schaduw.

Zorg voor de juiste bandenspanning: met warm weer zetten autobanden uit. Het is zeker aan te raden om dan je bandenspanning te controleren. Een hogere bandenspanning is op zich geen ramp, maar het zorgt voor verminderd rijcomfort.

Voor alle geluksvogels met een cabrio: zet het dak open, dan heb je nergens meer last van.

Dont's bij extreem warm weer

X Airco vol aan: dit is natuurlijk je eerste instinct. Je verbruikt alleen twee keer zoveel brandstof dan normaal. Best een prijzig briesje dus.

X Deuren tegen elkaar opzetten: dit is op zich een idee, maar niet heel effectief. Doordat de auto stilstaat zal er waarschijnlijk weinig verkoelende wind zijn.

X Kinderen of huisdieren alleen in de auto achterlaten: helaas gebeurt het nog heel vaak dat kinderen of huisdieren alleen worden achtergelaten in een snikhete auto. Wanneer de een auto in de volle zon geparkeerd staat kan de temperatuur binnen 10 minuten 10 graden warmer zijn.

X Koud water over de auto heen gooien: misschien dat de auto hier wel van afkoelt, alleen erg best voor de auto is het niet. Als je de lak van je auto mooi wilt houden, doe dit dan vooral niet.