De mooiste autoroutes van Nederland

Met de auto over de Deltawerken in Zeeland

Gelijk de langste, maar misschien wel de meest Nederlandse route van het lijstje. De 310 kilometer lange route legt de verbinding tussen de 13 deltawerken die Nederland rijk is. Dit is de meest snelle autoroute omdat deze route via de snelweg loopt. Je kunt genieten van prachtige uitzichten over het gebied van de Deltawerken. Naast de Deltawerken is Zeeland ideaal voor een dagje toeren. Door de mooie vissersdopjes en eeuwenoude Havenstadjes waan je je in een typisch Nederlands landschap.

Ontdek het Nederlands bekendste natuurgebied: de Veluwe

De Veluwe is over het algemeen een bebost gebied. Tijdens je autorit door de Veluwe kan je genieten van de natuur in Nationaal Park de Hoge Veluwe, een bezoek brengen aan het Kroller Moller museum of uitstappen bij Paleis ’t Loo. Tijdens je roadtrip kan je onderweg ook uitstappen om een prachtige wandeling te maken.

De Sallandroute langs Deventer en Zwolle

De Sallandroute start in Deventer en eindigt in Zwolle. Je kunt volop genieten van de mooie kerken, kastelen, molens en boerenhoeven. Bij helder weer kan je zelfs de Veluwe zien liggen vanaf de Holterberg. Het is een perfecte route om onderweg te stoppen voor een gezellige picknick. Je komt o.a. langs Raalte, Olst, Heerde en Wapenveld.

Met de huurauto door Zuid-Limburg

Een groot gedeelte van Zuid-Limburg bestaat uit het mergelland of wel een heuvellandschap. Tijdens de autorit zal je verbluft worden door het aanwezige natuurschoon en een aantal pittoreske dorpen en stadjes. Zo is Valkenburg altijd een aanrader omdat hier verschillende bezienswaardigheden zijn zoals de ruïne van het kasteel op de Heunsberg, de Wilhelminatoren en de gemeentegrotten. Cadier en keer, Gulpen (waar u de Gulpener brouwerij kan bezoeken), het drielandenpunt en Klimmen zijn ook zeker een bezoek waard.

De 6 kastelenroute van Friesland

Friesland krijgt vooral in de winter aandacht als er weer wordt gespeculeerd over een eventuele Elfstedentocht. De Elfstedentocht is ook leuk om met de auto aan de te doen. Naast dit cultureel erfgoed telt Friesland ook zo’n 50 (semi) adellijke kasteeltjes, sloten en landhuizen. 6 kastelen zijn open voor publiek en makkelijk met de auto te bezoeken.