Wat kost een auto huren en hoe zit het met de borg?

Voordat je een auto huurt bij Avis en je afvraagt hoe de borg werkt, is het handig om een goed beeld te krijgen van de totale kosten en het proces. In deze video leggen we het uit. Factoren die de huurprijs beïnvloeden zijn:

  • de grootte van de auto;
  • de duur van de huurperiode;
  • het aantal gereden kilometers;
  • en de toegepaste verzekeringen bepalen de huurprijs.

Extra kosten kunnen ontstaan voor extra verzekeringen en andere toevoegingen zoals kinderzitjes, een trekhaak of all-season banden.

Borg en Betaling
Bij het huren van een voertuig betaal je altijd een waarborgsom. De borg bij Avis omvat het eigen risico, de kosten voor een volle tank en is afhankelijk van het gehuurde voertuig en de autoklasse. Het eigen risico en daarmee de borg kunnen worden verlaagd met een extra optie.

Betalingsmethoden
Bij het huren van bestelbussen en auto's in de mini klasse kun je de borg per pin betalen, terwijl voor andere voertuigen een creditcard nodig is. Bij het schadevrij en met een volle tank inleveren van het voertuig ontvang je de borg terug binnen een werkweek. Gebruik de online reserveringsmodule voor een nauwkeurige schatting van de kosten.

Heb je een creditcard nodig als je een auto gaat huren?

Stel je voor; je wilt graag voor je vakantie of dagje weg een auto huren, maar je hebt geen creditcard. Kun je alsnog een auto huren? Voor het huren van een auto betaal je de huurprijs en de borg. De huurprijs kun je altijd met pin betalen. Dit geldt niet altijd voor de borg. Hoe je de borg betaalt, hangt af van de autoklasse en locatie waar je de auto wilt ophalen.

Let op! De borg kun je alleen op een vestiging afrekenen.

  • Mini klasse: Wil je een auto uit de mini klasse huren? Dan kun je de borg met je pinpas betalen.
  • Midden klasse: Huur je toch een auto uit een midden klasse (bijvoorbeeld een Volkswagen Golf of een Renault Captur), dan moet je de borg met creditcard afrekenen. Dit komt doordat de creditcard een vorm van garantie biedt wanneer er schade wordt gereden. De huurprijs kun je gewoon online betalen of bij de vestiging met je pinpas.
  • Grotere klasse: Ga je voor een auto uit een grotere klasse? Dan heb je voor de borg zelfs twee creditcards nodig, omdat luxere auto's meer risico's met zich meebrengen. Ook voor deze klasse kun je de huurprijs online betalen of met je pinpas bij een vestiging.

Deze voorwaarden gelden alleen als je de huurauto van een stadsvestiging ophaalt. Wanneer je een huurauto van de luchthaven ophaalt moet je zowel de huurprijs als de borg met een creditcard afrekenen.

Dus als je een auto gaat huren dan raden we je aan om een creditcard in je bezit te hebben. Hierdoor heb je een uitgebreide keuze en hoeft je je geen zorgen te maken over de borg.