5 bespaartips voor het huren van een auto!

Bespaartip 1: Vermijd extra toeslagen

Een groot pijnpunt bij het huren van een auto zijn de extra toeslagen. Je huurt online een auto en vervolgens aan de balie blijk je duurder uit te zijn door extra toeslagen. Daarom is het belangrijk inzichtelijk te krijgen wat er in het huurtarief is inbegrepen. Let vooral op de toeslagen voor een extra- en/of jonge bestuurder, het afkopen van het Eigen Risico en de one way service.

Via een grote autoverhuurder is het vaak duidelijk wat er wel of niet inclusief is. Is dat niet het geval? Dan kan je altijd contact opnemen met de desbetreffende partij.

Bespaartip 2: Wel of niet tanken?

Bekijk altijd de tankregeling van de verhuurder. Dat kan je namelijk een hoop geld schelen. Bij de één krijg je een volle tank mee en lever je deze ook zo weer in. Bij de ander wordt een vol-leeg beleid gehanteerd. Dan betaal je bij het ophalen van de huurauto een volle tank en de bijkomende servicekosten. Als je de auto weer terug brengt mag de tank leeg ingeleverd worden .
Het brandstofbeleid van een verhuurder is vaak een grote kostenpost. Er wordt daarom een (behoorlijke) fee berekend wanneer zij voor jou de auto aftanken.

Bespaartip 3: Ongelimiteerde kilometers versus gelimiteerde kilometers

Ben je van plan veel kilometers te maken? Kies dan een aanbieder met ongelimiteerde kilometers. Als je minder kilometers gaat maken is het voordeliger om te kiezen voor een gelimiteerd aantal kilometers. Het vooraf uitzoeken hiervan kan je een hoop geld besparen.

Bespaartip 4: Bespaar één huurdag

Je kan al snel één huurdag in kosten besparen door slim te boeken. Bij een personenauto staat één huurdag gelijk aan 24 uur en geen kalenderdag. Bijvoorbeeld: Je huurt een week een personenauto. Op dag 1 haal je het voertuig om 14:00 uur op. Op dag 8 breng je de auto om 15:00 uur terug. Je betaalt dan voor 8 huurdagen. Breng je de huurauto vóór 14:00 uur terug, betaal je 7 dagen. Boek slim!

Bespaartip 5: Haal je huurauto in de stad op

Direct na je vlucht in een huurauto stappen is heel comfortabel, alleen niet de goedkoopste optie. De meeste verhuurbedrijven rekenen op de luchthaven een airportfee. Wanneer je via een stadsvestiging je huurauto boekt betaal je geen airportfee.