Busje huren avis

Busje huren? Wij hebben alles voor je uitgezocht!

Wat kost een busje huren?

 • Om een goede indicatie te krijgen van de totale kosten van een busje huren, adviseren wij je gebruik te maken van onze online reserveringsmodule. Bij het huren van een busje geldt dat 1 huurdag gelijk is aan 1 kalenderdag. Als je het voertuig 1 dag wilt huren, kan je deze het beste dezelfde dag inleveren. Dat scheelt een volledige huurdag.

  De meeste verhuurders van busjes baseren de huurprijs op een aantal factoren:

  • Hoe groot is de bus?
  • Wat is de huurperiode?
  • Hoeveel km wordt er gereden?
  • Welke verzekeringen zijn van toepassing?

  Daar kunnen nog additionele kosten bijkomen zoals:

  • extra verzekeringen
  • extra’s (trekhaak, verhuisartikelen, all season banden)
  • extra bestuurders

  Goedkoop een busje huren kan bij verschillende aanbieders door heel Nederland. De kosten zullen tussen de 100 en 200 euro per dag liggen. Ons advies voor een goede deal? Zorg dat je precies weet wat je wilt vervoeren en hoeveel tijd je er voor nodig hebt. Deze inzichten helpen om de perfecte bus voor jouw klus te vinden tegen het meest competitieve tarief.

  Bekijk onze gemakkelijke vergelijker om direct de juiste bus te vinden. Naast prijs is ook gebruiksgemak een belangrijke factor in het beslissingsproces. Zo wil je natuurlijk niet een wereldreis hoeven te maken voor het ophalen en wegbrengen van een busje.

 • Nee, Avis berekent geen reserveringskosten voor het maken van reserveringen via het callcenter, reserveringen via de vestigingen of voor online reserveringen.

 • Ja, bij Avis heb je voor het huren van een busje geen creditcard nodig. De borg voor de huur van de bus kan je ook voldoen met een pinpas.

 • Ja, op de huur van een bus is een waarborgsom van toepassing. De borg betaal je bij de vestiging wanneer je het voertuig komt ophalen. Dit geldt ook voor reserveringen die online of via het callcenter zijn gemaakt. Voor bestelauto’s is de minimale waarborgsom € 450,00. De borg ontvang je binnen enkele dagen volledig retour wanneer je de auto met een volle tank en schadevrij bij ons inlevert.

 • De premie voor de WA- verzekering is standaard inbegrepen bij onze huurtarieven.

  De Schadeverzekering inzittenden (SVI) is niet standaard inbegrepen maar kan je er wel bij boeken. Deze verzekering stelt een inzittende (waaronder de bestuurder) schadeloos wanneer deze schade oploopt na een ongeval.

 • Bij een bus huren van Avis ontvang je standaard 100 kilometer per dag. Rijd je meer dan 100 kilometer per dag, dan betaal je een bedrag per extra gereden kilometer. Dit bedrag kan variëren tussen 0,17 en 0,25 cent per kilometer, afhankelijk van de waarde van het huur busje.

 • Bij schade aan de bus geldt er een standaard eigen risico per incident. Dat is het (maximale) bedrag dat je moet betalen als je bijvoorbeeld een lekke band krijgt, deuken oploopt of veroorzaakt. Gebeurt er niets? Dan betaal je niets. De hoogte van het Eigen Risico is afhankelijk van de bestelbus die je huurt en of je jonger of ouder dan 23 jaar bent.

Welk huur busje is geschikt voor mij?

Houd altijd rekening met de laadruimte en de laadcapaciteit van een busje. Is de bus te klein, dan moet je wellicht meerdere keren heen en weer rijden. Erg onhandig als je ver weg verhuist. Bij een overbelading heb je het risico dat het sturen minder soepel gaat dan normaal. De remweg is mogelijk langer en je hebt minder grip op de weg, erg gevaarlijk dus! Vraag jij je af welk busje geschikt is voor je verhuizing? Maak gebruik van onze keuzehulp voor het huren van een busje.

*Prijzen hieronder worden weergeven als vanaf prijs per dag. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aanbod, de huurduratie en het aantal gereden kilometers.

Hoe reserveer ik een busje?

Stap 1: Bepaal wat voor bus je nodig hebt voor je klus. Klein, middel of groot? Met of zonder laadklep?
Stap 2: Bepaal je huurperiode, wanneer en hoelang heb je het busje nodig?
Stap 3: Bepaal je verhuurlocatie, welke verhuurder zit er in de buurt en wil je de bus op dezelfde locatie retourneren of breng je de bus liever terug in een andere stad?
Stap 4: Boek jouw busje gemakkelijk online op de website van de verhuurder of via de telefoon. Bij een vestiging naar binnenlopen om te reserveren kan natuurlijk ook.

bestelbus huren avis

Een busje huren voor 1 dag, 1 weekend of langer?

Hoe lang heb je je busje nodig? Houdt er rekening mee dat de huurperiode voor 1 huurdag niet altijd gelijk is bij verschillende verhuurmaatschappijen. Soms geldt dat 1 huurdag gelijk staat aan 1 kalenderdag, maar het kan ook zijn dat 1 huurdag gelijk staat aan 24 uur. Wanneer je een busje wilt huren voor een dag, een weekend of langer, let er dan goed op welk tijdstip je selecteert als inlevertijd. Qua kosten kan je dan zomaar een extra huurdag besparen.

Een bus huren voor een halve dag is meestal onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld nooit in het weekend. En vaak, zeker bij een verhuizing, is een halve dag niet lang genoeg wanneer je spullen van A naar B moet vervoeren.

Waar kan ik een busje huren?

De meest populaire vestigingen voor bus verhuur bevinden zich in de randstad. Veel mensen zoeken daarom ook op busje huren Rotterdam, busje huren Den Haag of busje huren Amsterdam. Avis staat voor je klaar, zowel binnen als buiten de randstad. En met ruim 36 vestigingen in Nederland is er altijd een betrouwbare autoverhuurder bij jou in de buurt.

Reservering annuleren voor een huurbus

Annuleringsvoorwaarden kunnen erg verschillen en zijn afhankelijk van de partij waar je geboekt hebt. Huur je bijvoorbeeld een busje via een Touroperator of tussenpersoon, dan is de bemiddelaar verantwoordelijk voor het nakomen van de huurovereenkomst. Reserveer je de bus rechtstreeks bij de verhuurder, dan gelden de algemene voorwaarden. Voor annuleren zijn de volgende regels van toepassing bij Avis:

 • Je kunt tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren.
 • Annuleer je binnen 24 uur voor vertrek, dan wordt er max. € 50,- aan annuleringskosten doorbelast.
 • Annuleringen als gevolg door ‘no show’ resulteren in betaling van het gehele huurbedrag.
 • Als je vooruit hebt betaald en je annuleert uiterlijk tot 24 uur voor vertrek, dan wordt het volledig vooruitbetaalde bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op je rekening.
Avis App mobile

Waarom een busje huren? Alle voordelen op een rij

★ Verhuizen

Verhuizen met een auto is niet echt praktisch en vaak onmogelijk. Het inzetten van een verhuisbedrijf kan erg prijzig zijn en een verhuisbusje huren is toch wel een must bij een verhuizing. Om kosten te besparen regel je gemakkelijk een verhuisbus bij een verhuurder. Huur het juiste busje en je kunt in 1 keer jouw inboedel meenemen naar de nieuwe woning.

★ Nieuwe of tweedehands meubels

Heb je een mooie tweedehands eettafel gezien of de perfecte kledingkast gevonden op marktplaats? Hoe krijg je dat meubel thuis? In je eigen auto zal het waarschijnlijk niet passen. Huur een bestelwagen! Bij sommige verhuurders is het ook mogelijk om een bus voor een dagdeel te huren. Zo betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

★ Afval

Oude of kapotte meubels en spullen wegbrengen naar de milieustraat? Huur een busje om jezelf meerdere ritjes met je auto te besparen. Met ruimte van een huurbusje rijd je alle spullen in één keer naar de stortplaats, Daarnaast ben je ervan verzekerd dat je de bekleding van je eigen auto niet vies maakt of beschadigd. Opgeruimd staat netjes.

★ Zakelijk

Ook zakelijk kan een bestelbus huren soms goed van pas komen. Zo is bijvoorbeeld de enorme inhaalslag rondom evenementen begonnen.Heb je al nagedacht over de manier waarop je – bijvoorbeeld - hardware of catering naar het evenement brengt? Zakelijk een bestelwagen huren is dan ideaal!

Dit moet je weten vóór je de bus komt ophalen in 3 stappen


vestiging Avis

1. Klaar om je huurbus op te halen? Vergeet niet om het volgende mee te nemen:

 • Voor een busje huren heb je een rijbewijs B nodig die je minimaal 1 jaar in bezit hebt.
 • Heb je een rijbewijs in een niet-westers schrift? Zorg dan dat je ook een internationaal rijbewijs bij je hebt. Ook met een Indiaas rijbewijs is een internationaal rijbewijs verplicht.
 • Adreslegitimatie (niet ouder dan 30 dagen), dus bijvoorbeeld een telefoon- of energierekening waar je naam, adres en woonplaats op staat. Je mag het document ook digitaal laten zien.
 • Pinpas en/of creditcard om de borg te betalen. De betaling van de borg wordt geregeld wanneer je het busje komt ophalen. Je krijgt het geld binnen enkele dagen terug als je de bus met een volle tank en zonder schade inlevert.

Alle documenten en betaalkaarten moeten altijd op naam staan van de hoofdbestuurder en worden gecontroleerd bij de balie.

2. Aan de balie – documenten overhandigen + borg betalen

Op elke verhuring is een waarborgsom van toepassing. Bij Avis is de hoogte van je borg is gelijk aan je eigen risico plus de kosten voor een volle tank. De minimale waarborgsom voor het huren van een busje is € 350,-

Goed om te weten is dat de borg en het eigen risico een reservering zijn. Loop je geen schade op of tegen pech aan? Dan wordt het bedrag na de huurperiode weer ‘vrij gegeven’. Bij elke verhuurder kan de periode van terugbetaling verschillen. Bij Avis in Nederland ontvang je binnen enkele dagen terug. Voor buitenlandse verhuringen kan dit 15-30 dagen duren.

SVI afbeelding
Schadeverzekering inzittenden

Verzekeringen bij het huren van een bus

Wanneer ik een busje huur, ben ik wel verzekerd?

In Nederland is een WA-verzekering verplicht. Met deze verzekering is alle schade gedekt die met de gehuurde auto aan derden wordt veroorzaakt. Dit geldt ook voor busjes. In de huur- en polisvoorwaarden staat beschreven welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Bij Avis is de premie voor de WA-verzekering altijd inbegrepen in de huurtarieven. Je hoeft er niet apart voor te betalen. Goed om te weten is dat de WA-dekking geen schade dekt aan het voertuig van de bestuurder zelf. Ook bijvoorbeeld diefstal van een bestelbus valt niet onder een WA-verzekering. Houd hier rekening mee.

Er zijn aanvullende verzekeringen in Nederland af te sluiten die dekking bieden voor bepaalde uitsluitingen. Als je via een bemiddelaar hebt geboekt, let dan op dat je bij het ophalen van het huurbusje niet nog een keer dezelfde verzekering afsluit of ongewenst nog een aanvullende verzekering afsluit aan de balie.

Is een bijrijder verzekering nodig?

Passagiers kunnen schade altijd claimen op de verplichte WA-verzekering van degene die het ongeval veroorzaakt. Dit kan de bestuurder zijn of een tegenpartij zijn. Wel kan je bij de meeste autoverhuurders een inzittendenverzekering afsluiten. De Schadeverzekering inzittenden (SVI) is dan de meest volledige verzekering die je hiervoor kunt afsluiten. Wanneer heb je een schadeverzekering inzittenden nodig? Stel je voor, je gaat een lang weekend weg en je komt met de huurauto in een ongeval terecht waardoor je medepassagiers en jij als bestuurder gewond raken. Of je een vergoeding krijgt als je geen schadeverzekering inzittenden hebt, is sterk afhankelijk van de situatie en wie schuldig is. Met een schadeverzekering inzittenden maakt het niet uit wat de situatie is. Bij een verkeersongeluk zijn de passagiers én bestuurders verzekerd voor letsel- en/of materiële schade.

3. Rondje om de auto + schadechecklijst tekenen

Loop samen met een medewerker een rondje om de bus om het voertuig te controleren op krasjes of deukjes. Je tekent een formulier waarop eventuele schade is aangegeven, zodat de verhuurder bij terugkomst weet dat jij niet verantwoordelijk bent voor deze beschadigingen.

Heb je alle stappen doorlopen? Mooi, je kunt wegrijden!

Vakantie busje huren
Busje huren voor vakantie

Met een busje naar het buitenland?

Er is soms onduidelijkheid over welke regels gelden wanneer je een gehuurde bus buiten onze landsgrenzen gebruikt. Dit zijn de punten waar je allemaal op moet letten wanneer je naar het buitenland wil rijden als je een busje huurt.

Is grensoverschrijding toegestaan?

Ja, je kunt onbezorgd met een huurbus naar het buitenland rijden. Er gelden alleen wel enkele beperkingen en regels. Zo moet je bijvoorbeeld als je jouw busje ophaalt vermelden dat je naar het buitenland wil rijden. Verder is het alleen toegestaan om vanuit Nederland naar de volgende landen te rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Dit heeft te maken met de verzekering van het voertuig.

Tip: Neem een creditcard mee als je naar het buitenland reist. In geval van pech of schade, accepteren de meeste garages in het buitenland alleen creditcard betalingen voor reparaties. Ook wanneer de kosten gedekt zijn volgens de algemene huurvoorwaarden.

Milieustickers en Vignettes

Let er goed op dat je voldoet aan lokale wet- en regelgeving. Zo heb je in Zwitserland en Oostenrijk bijvoorbeeld een vignet nodig. Zaken als vignetten, reflecterende hesjes en winterbanden zijn niet standaard aanwezig in elk voertuig van Avis.

Reis je naar een Umweltzone in Duitsland, dan is een milieusticker vereist. Deze kan onder andere worden aangevraagd bij Tüv Nord of bij DEKRA. Voor de aanvraag is een kopie van het kenteken van de auto noodzakelijk. Voor Avis is het helaas niet mogelijk om voor de huur van de auto een kopie van het kentekenbewijs te leveren. Dit betekent dat klanten die met een gehuurd busje van Avis 'Umweltzones' willen bezoeken, pas na het ophalen van de bus zelf een sticker kunnen aanschaffen.

Busje huren en het buitenland inleveren

Verhuis je van Nederland naar het buitenland en wil je een bestelwagen huren voor je verhuizing? Dat is mogelijk, maar houdt er wel rekening mee dat de bus ook weer in Nederland ingeleverd moet worden. Het is dus niet toegestaan om een busje bij een Avis vestiging in het buitenland af te leveren.

Welk rijbewijs heb ik nodig om een busje te besturen?

Ben jij de chauffeur? Goed om te weten, met een rijbewijs B mag je in al onze bestelwagens rijden, daar heb geen speciaal rijbewijs voor nodig. En wordt het rijden afgewisseld? Vergeet dan niet dat de extra bestuurder ook aanwezig moet zijn bij het ophalen van de huurbus.

Wist je dat? Je mag met rijbewijs B een bestelauto rijden. Met een rijbewijs B mag je auto's en busjes besturen met een totaal gewicht van maximaal 3500 kilogram en met maximaal 8 zitplaatsen (exclusief de bestuurder). Pas als een busje méér dan 8 zitplaatsen heeft, heb je een speciaal rijbewijs nodig voor bussen.

Bus huren? Deze accessoires kan je erbij huren en kunnen goed van pas komen.

Meubelplateau

Een meubelplateau of meubelhondje is ideaal bij het tillen en verplaatsen van kasten, bakken en meubels. Heb je deze niet in huis, dan is het verstandig om een meubelplateau erbij te huren.

Verhuisdeken

Verhuisdekens worden over het algemeen gebruikt bij het beschermen van je meubilair, schilderijen, machines of andere goederen tijdens een verhuizing. Zo voorkom je beschadigingen tijdens transport.

Steekkar

Steekkarren worden gebruikt om diverse goederen te verplaatsen. Dozen, kratten, banden, vaten en nog veel meer breng je snel en gemakkelijk naar een andere plek.

Traploper

Deze steekwagen brengt wasmachines, koelkasten, kasten en andere zware goederen veel makkelijker de trap op en af. Wat ons betreft onmisbaar voor het veilig transporteren van zware apparaten over de trap.

Bekijk hier alle extra services van Avis

Pech onderweg - Wat moet je doen?

Bij pech in binnen- en buitenland is onze alarmcentrale 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op alarmnummer +31 (0)88-9005500.

Het onderscheid tussen pech en schade is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen schade en pech, die voor jou handig zijn om te weten bij het huren van een busje. Pech is het niet kunnen rijden door mechanisch falen van de bus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accu die het niet meer doet, waardoor de de bestelbus niet wilt starten of opeens stopt met rijden.

Een lekke band of ruitschade zijn voorbeelden van schade en vallen niet onder pech. In dat geval kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

pech onderweg
gevaren driehoek

Instructies bij ongeval en/of schade

 • Rijd niet verder met het voertuig;
 • neem contact op met de politie;
 • vul het Europees schadeformulier in (deze bevindt zich in het dashboardkastje);
 • zorg dat jij en de tegenpartij beiden het formulier ondertekenen
 • neem contact op met de verhuurvestiging.

Reservering verlengen of verkorten

Ben je toch langer bezig met de verhuizing dan gepland? Of heb je toch meer spullen te vervoeren dan dat je voor ogen had? Neem dan rechtstreeks contact op met de vestiging waar je het busje hebt opgehaald. Zij kunnen voor je uitzoeken of een verlenging mogelijk is.

Heb je de bus voor minder dagen nodig dan gepland? Dan is het niet mogelijk om de huurperiode te verkorten. Wanneer een busje eerder wordt teruggebracht, ontvang je geen restitutie voor niet gebruikte huurdagen.

Sleutel avis

Is het rijden met een busje moeilijk?

Het rijden in een bestelbus of een verhuisbus kan als lastig ervaren worden. We snappen dat mensen die een bestelauto huren, het bus rijden moeilijk vinden. De grotere draaicirkel van een bus is namelijk wel even wennen. Heb je geen ervaring in het besturen van een busje en twijfel je erg? Laat je informeren door een medewerker, hij of zij kan uitleg geven over het besturen van de bus. Deze onderstaande tips kunnen wij je ook alvast meegeven. Tips busje rijden:

 1. Houd altijd rekening met de grotere afmetingen van de bestelbus. De hoogte en breedte van een busje kunnen ervoor zorgen dat je niet overal terecht kan. Vooral bij het inrijden van garages, rijden onder viaducten en het rijden in smalle straten is het belangrijk om de buitenmaten van een busje te weten.
 2. Houd ruim afstand met andere weggebruikers. Een (vol) busje heeft een langere remweg dan een personenauto. Met ruime afstand verklein je de kans op ongelukken.
 3. Maak goed gebruik van de buitenspiegels. De meeste huurbusjes hebben parkeersensoren. Maar het blijft natuurlijk altijd belangrijk om in de buitenspiegels te kijken. Met name bij het afslaan, inparkeren en draaien.
 4. Achteruit inparkeren met een bus is het makkelijkst i.v.m. de lengte en overzichtelijkheid van het voertuig. Rijdt er iemand met je mee? Bij het inparkeren kan de tweede persoon je een helpende hand bieden. Door uit te stappen en achter de auto te staan, kan een tweede persoon met handgebaren helpen om in een krapper parkeerplekje te komen.
 5. Zoek van te voren de route op die je met je huurbusje gaat rijden. Op deze manier voorkom je dat je vast komt te zitten in een krap stadscentrum.

Busje huren met laadklep

Wat moet je doen na het huren van een busje

Zit de huurperiode er weer op? Dan hopen we natuurlijk dat alles naar wens is geweest! Breng het busje terug naar de vestiging op het tijdstip dat je hebt afgesproken.

Waar moet ik op letten bij het inleveren van de bestelbus?

Met deze checklist kan je het busje zonder zorgen afleveren.

◻️ Moet je nog aftanken? Er bestaan twee verschillende tank-regelingen in de autoverhuur namelijk, Vol-Vol of Vol-Leeg.

Bij Vol-Vol ontvang je de gehuurde bus met een volle tank brandstof en moet je het busje ook weer met een volle tank inleveren. Ook Avis hanteert deze regeling, lever je bus dus in met een volle tank. Heb je een Vol-Leeg regeling dan krijg je de bus met een volle tank brandstof mee, maar hoef je bestelbus niet meer bij te tanken voor het inleveren. Bekijk nog even jouw huurvoorwaarden om te zien wat voor jou geldt.

◻️ Loop nog een rondje om de verhuisauto of bestelbus en maak eventueel foto’s. Zorg voor bewijs dat er geen nieuwe schade is. Eenmaal thuis is het veel lastiger om eventuele schades of geschillen aan te vechten.

◻️ Lever de auto schoon in. Hiermee voorkom je dat er achteraf schoonmaakkosten in rekening worden gebracht.

Busje huren en op een andere locatie inleveren?

Wil je een verhuur busje op een andere plaats inleveren? Let dan op! Dit is niet bij elke verhuurmaatschappij mogelijk. Natuurlijk is zo’n one-way service erg handig voor bijvoorbeeld een verhuizing naar een andere stad. Bekijk daarom goed waar je een verhuisbus huurt. Deze extra service kan goed van pas komen bij een huurbusje.

Huurbus inleveren na sluitingstijd

Wil je de gehuurde bus inleveren op een zondag als de vestiging gesloten is? Ook als de vestiging is gesloten kun je normaalgesproken de gehuurde bus gemakkelijk inleveren door het voertuig te parkeren bij de vestiging en de sleutel achter te laten in een sleutelkluis. Let er wel op waar je de bestelbus parkeert. Controleer of je moet betalen voor het parkeren. Je blijft namelijk aansprakelijk voor de bus tot een medewerker het voertuig in ontvangst kan nemen (openingstijd vestiging de volgende werkdag).

Bij Avis een bus huren?

Ga je voor kwaliteit, gemak en wil je huren zonder creditcard? Dan ben je bij Avis aan het juiste adres. Bus verhuur is niet altijd een makkelijke klus. Is dit de beste prijs? Passen alle meubels wel of niet? Het zorgt voor veel vragen. Daarom zorgt Avis ervoor dat het altijd duidelijk is wat je krijgt. Bovendien mag je met een rijbewijs B in al onze bestelauto’s rijden, daar heb je geen speciaal rijbewijs voor nodig!

Bij Avis een bestelbus huren betekent; Geen verrassingen. Gewoon de beste bestelauto of verhuisauto voor jou met de juiste verzekering. Geen kleine lettertjes. En zonder jargon. We ontzorgen waar we kunnen, we denken vooruit en lossen op als het nodig is.