Verzekeringen en prijs per kilometer?

Inbegrepen en extra kilometers

Bij Avis ben je altijd verzekerd van minimaal 100 vrije kilometers per dag, ongeacht het type auto dat je huurt. Het tarief dat geldt per extra gereden kilometer na overschrijding van het limiet verschilt per huurauto. Bekijk tijdens het reserveren wat de prijs is per extra gereden kilometer voor een specifieke autotype. Dit staat vermeld bij de specificaties van de auto.

Verzekeringen

Voordat je de weg op gaat is het wel zo verstandig om je vooraf goed te laten informeren over de verschillende soorten verzekeringen en welke het beste bij jouw situatie past. Alle huurauto’s in het wagenpark van Avis beschikken standaard over een WA- verzekering. Deze verzekering is standaard inbegrepen in het huurtarief, het komt er dus niet nog eens apart bij. Ook bieden we je de optie voor een aanvullende verzekering: de Schadeverzekering Inzittende (SVI). Loopt een inzittende (waaronder de bestuurder) schade op na een ongeval? Deze persoon wordt dan geheel schadeloos gesteld. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. De SVI biedt tevens bij letselschade dekking voor schade aan lijfgoederen. De vergoeding is gemaximeerd op € 2.500.000. De schuldvraag is hierbij niet van belang.

Eigen risico

Deuk in de auto gereden? Of heb je een lekke band? Per schadegeval geldt er een standaard Eigen Risico. Denk hierbij aan krassen, deuken, diefstal, total loss of lekke band. De hoogte van het Eigen Risico hangt af van je leeftijd (bij 23 jaar of jonger geldt er een ander tarief) en het autotype dat je huurt. De hoogte van het Eigen Risico is terug te vinden op je reserveringsbevestiging. Bovendien bieden wij de mogelijkheid het Eigen Risico te verlagen door middel van een premie. De hoogte van je premie is afhankelijk van het tariefsoort (aanbieding of standaard tarief), klasse / type auto, huurlengte en de leeftijd van de hoofdbestuurder.