elektrisch

Deze nadelen van elektrisch rijden veranderen wij in voordelen

Van nadelen naar voordelen

1. De aankoopprijs van elektrische wagens en de onderhoudskosten zijn enorm hoog, maar heb je al gehoord van shortlease bij Avis?
Wanneer je de nieuwste zakelijke elektrische auto of bestelbus wilt, kan het aankoopbedrag onaangenaam hoog uitvallen. Shortlease bij Avis is daarom een ideale oplossing. Wij hanteren scherpe en transparante all-in tarieven. Bij shorttlease heb je bovendien geen vast contract, maar juist veel flexibiliteit. Je kunt de auto namelijk inleveren wanneer je wilt.

Daarnaast heb je geen onderhoudskosten en geniet je van belastingvoordeel omdat de lasten rondom elektrisch rijden lager liggen. Onze auto’s zijn gemiddeld zeven maanden oud, dus ze voldoen ook gegarandeerd aan de laatste milieu- en veiligheidseisen.

2. Opladen duurt lang en er zijn te weinig laadpalen, maar binnenkort is dat verleden tijd!
Dat maatregelen als milieuzones in grote steden er komen, staat vast. Een veel (terecht) gegeven reden van het niet overstappen op elektrisch rijden, is dat er te weinig laadpalen zijn en het opladen ook vaak lang duurt. In gebieden waar milieuzones worden ingesteld, zijn gemeentes echter volop bezig om het aantal laadpalen flink op te schroeven.

Zo worden er in Utrecht de komende jaren 1300 openbare laadpalen neergezet. Per lader zou je twee auto’s tegelijk kunnen opladen. Ook komen er veel meer snelladers bij waardoor je niet meer zo lang stilstaat. In vrijwel alle steden (zowel nationaal als internationaal) waar milieu- en/of nul-emissiezones zijn aangekondigd is dit het geval.

3. De afstand die je kunt rijden is vaak een onzekere factor; zorg daarom dat planning een prioriteit wordt
Op dit moment kunnen elektrische auto’s gemiddeld 310 km per volle accu rijden. Dat is voor veel organisaties een reden om de overstap uit te stellen. Echter hoeft het afstandsprobleem vooral in het binnenland geen grote zorgen te baren. De ontwikkelingen op het gebied van accu’s zijn volop gaande, waardoor we in de toekomst langere afstanden kunnen afleggen.

Voor nu ligt de oplossing vooral in de planning. Wie ruim van tevoren plant hoeveel er gereden moet worden, komt vrijwel nooit in de problemen. Zorg bij het plannen van de afstand ook voor wat speling, zodat je bij calamiteiten onderweg nog steeds geen lege accu hebt. Wie bij Avis huurt, krijgt bovendien een nieuwer model en dus ook een nieuwere accu, die zorgt voor een lager verbruik.

Elektrisch rijden met Avis
De nadelen van elektrisch rijden wegen wat ons betreft niet op tegen de voordelen. Al helemaal niet als je voor huren bij Avis kiest. Dat is niet alleen simpel, maar je tikt ook MVO-doelstellingen af. Door elektrische voertuigen aan te bieden, hopen we milieuvriendelijk rijden te stimuleren en blijven alle steden in de toekomst voor jou met de auto bereikbaar. Zo dragen we niet alleen bij aan mens en milieu, maar maken we jouw zakelijke ritten ook mogelijk!

We bieden oplossingen op maat. Voor kleine en grote ondernemers. Flexibel en zonder gedoe. Ben je nog geen klant bij Avis en wil je zakelijk een elektrische auto huren? Wij helpen je graag verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)88 – 900 55 20.