iStock-1188197974

De elektrische bestelbus

Voordeel 1: geen last meer van emissievrije zones

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, voeren steeds meer gemeenten een milieuzone in. Dit is een gebied in een stad waar bepaalde vervoersmiddelen die uitlaatgassen uitstoten, zoals dieselvoertuigen, niet of slechts beperkt mogen komen. Op dit moment hebben Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht een milieuzone voor bestelauto’s.

Voordeel 2: een beperkt bereik? Dat was gisteren!

Hét belangrijkste argument tegen een elektrisch voertuig is nog altijd de beperkte actieradius, maar dit argument raakt steeds verder op de achtergrond. De actieradius van elektrische bestelbussen wordt met de dag beter. Afhankelijk van het model en de batterij kan je vaak al tussen de 150 en 300 km afleggen op een enkele lading. Dit maakt het ideaal voor dagelijkse bezorgingen in de stad of korte ritjes.

Voordeel 3: opladen is eenvoudiger dan je denkt

En het opladen is eenvoudiger dan je denkt. Er zijn inmiddels duizenden laadpalen verspreid over het land, waardoor je bijna overal je bestelbus kan opladen. Daarnaast zijn er steeds meer snelladers beschikbaar, waardoor je binnen 30 minuten alweer de weg op kunt. Een mooi moment om een fijne pauze te pakken toch?

Voordeel 4: op de lange termijn ben je voordeliger uit

Goede vraag: is het duurder om een elektrische bestelbus te huren? In eerste instantie is de huurprijs van een elektrische bestelbus vaak iets hoger dan die van een traditioneel model. Maar, wanneer je de lagere brandstofkosten, mogelijke belastingvoordelen en subsidies in overweging neemt, dan kan het op de lange termijn juist voordeliger uitpakken.

Kortom: zakelijk elektrisch rijden is goed voor het milieu en voor de portemonnee

Met de toevoeging van verschillende elektrische voertuigen aan het wagenpark van Avis (neem hier een kijkje!), hopen wij milieubewust rijden te stimuleren. Door het beschikbaar stellen van deze voertuigen kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. Naast de positieve bijdrage aan de klimaatdoelstellingen, geniet je als rijder ook van financiële voordelen. Elektrische auto’s zijn namelijk enorm bijtellingsvriendelijk.

Waarom een zakelijke bestelbus huren bij Avis?

Bij Avis begrijpen we de behoeften van moderne ondernemers. Daarom hebben we geïnvesteerd in het aanbod van een elektrische bestelbus. We bieden ondersteuning bij het opladen en geven tips voor de maximale actieradius. Als je de CO2-uitstoot van je onderneming wilt verminderen, is het huren van een elektrische bestelbus bij Avis een slimme keuze. Of je nu voor korte ritjes in de stad kiest of langere ritten, met de huidige technologie en infrastructuur is elektrisch rijden zowel praktisch als voordelig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en maak de duurzame overstap vandaag nog!