Avis_Elektrisch laden

5 redenen om elektrisch te rijden

Elektrisch Rijden Monitor

Zeker nu de brandstofprijzen de pan uit rijzen, lijkt de vraag naar elektrische auto’s sneller te groeien. Dat blijkt ook uit een onderzoek van de ANWB. Elk jaar stelt de organisatie voor verkeer en toerisme de vraag: wat is de stand van elektrisch rijden in Nederland? Hieruit rolt een Elektrisch Rijden Monitor. Wij delen enkele interessante uitkomsten, want wat zijn nu redenen om een elektrische auto te rijden?

 1. Zeker 60% van de Nederlanders rijdt elektrisch voor het milieu.
 2. Daarnaast vindt 32% het fijn om niet meer te hoeven tanken bij een tankstation.
 3. 31% van de respondenten noemt ‘voordelig in gebruik’ als reden om over te stappen op een elektrische auto.
 4. Goede rijeigenschappen vinden 27% van de Nederlanders een fijne bijkomstigheid bij een overstap op een elektrisch voertuig.
 5. En voorbereid zijn op de toekomst wordt door 27% genoemd als meerwaarde van elektrisch rijden.

Zakelijk elektrisch rijden?

Ook zakelijk elektrisch rijden is populairder dan ooit. Begin 2021 had van de volledig elektrische auto’s 78 procent een zakelijke eigenaar. Dat is ook niet verwonderlijk als je het onderstaande rijtje aan voordelen bekijkt.

 • Je bespaart op brandstofkosten
 • Je betaalt geen wegenbelasting
 • Je geniet een lagere bijtelling
 • Je hebt belastingvoordeel
 • Je kan gebruikmaken van lokale subsidies
 • Je bent klaar voor toekomstige wetgeving

En dit zijn maar enkele voordelen die op moment.

Het elektrisch wagenpark van Avis

Door de toenemende vraag naar elektrische auto’s breidt Avis haar wagenpark uit! Op dit moment hebben wij drie soorten elektrische auto’s in de vloot: Kia ev6, Kia e-Niro, Renault Zoë

De verwachting is dat deze vloot zich alleen maar gaat uitbreiden. Met de elektrische voertuigen in ons wagenpark hopen wij milieubewust rijden te stimuleren. En door het beschikbaar stellen van deze voertuigen kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.